Aha! Wat is een REST API?

Wat is een REST API? Ik leg het je uit.

Je leert iedere dag, dat is bekend. Maar wat leer je dan eigenlijk? Het lijkt me interessant om dat bij te gaan houden.

Vandaag: Beginners guide to creating a REST API

De techniek achter online projecten heeft me altijd geboeid. Jammer genoeg nooit lang genoeg om er echt veel tijd in te steken. Ik vond ’t al snel te lastig om te begrijpen en ben daarom vooral een online marketeer met liefde voor techniek gebleven, en geen (front-end) developer.

Toch probeer ik, waar mogelijk, te blijven lezen over ontwikkelingen op technisch vlak, om in ieder geval niet met m’n bek vol tanden te staan wanneer iemand een term een gesprek ingooit. Steeds vaker kom ik REST API tegen. Nu ik ook onlangs las hoe dit WordPress voor altijd zou kunnen gaan veranderen wilde ik op z’n minst weten wat het nu precies inhield.

Lang verhaal kort: ik weet nu in de absolute basis wat een REST API is. Fijn!

Als jullie nog nuttige links hebben over REST API, laat het gerust weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *