Aha! Waarom Linked Layers gebruiken in Photoshop

Waarom Linked Layers gebruiken in Photoshop? Ik leg het je uit.

photoshop-iconen

Je leert iedere dag, dat is bekend. Maar wat leer je dan eigenlijk? Het lijkt me interessant om dat bij te gaan houden.

Vandaag: Photoshop: link layers vs group layers

Ik gebruik in Photoshop zelden tot nooit Linked Layers. Toch is het een button onderaan je layers workspace zodat je er snel bij kunt. Ik denk dan: dat zal wel belangrijk zijn en veelgebruikt, maar ik gebruik het niet. Wat is het nu precies en wanneer gebruik je ‘m?

Ik heb wel vaker gezocht wat nu het exacte voordeel van het linken van verschillende layers is maar dat overtuigde me er niet van het te gaan gebruiken. Bovenstaande vraag van iemand anders plus een van de reacties maakt genoeg duidelijk. Linken en groeperen lijkt erg op elkaar. Linken kan erg handig zijn als layers samen gerepositioneerd moeten worden maar niet in dezelfde groep zitten. Verder blijf ik fijn bij het gebruik van Groups.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *