WhatsApp via computer – eindelijk!

whatsapp via het web
Whatsappen kan sinds vandaag eindelijk ook via het web

Het mocht even duren – veel te lang eigenlijk, concurrenten als Telegram hadden dit al een stuk langer – maar vanaf vandaag is het eindelijk mogelijk om te whatsappen via het web.

Ik heb het direct even geprobeerd en het werkt inderdaad hartstikke lekker. Als je een iPhone hebt ben je vooralsnog de pineut, want die kan nog niet worden ondersteund. Ook werkt het enkel via de Chrome browser. Update: WhatsApp kan nu ook in de Mozilla Firefox en Opera browser worden gebruikt!

Verder dient de telefoon altijd met het internet verbonden te blijven. Valt de verbinding weg, dan kun je ook via het web niet meer appen. WhatsApp slaat berichten niet op de server op namelijk.

Hoe werkt het?

Het instellen hoeft maar één keer gedaan te worden, daarna onthoudt de browser dat je verbonden bent. Ga naar https://web.whatsapp.com. Open WhatsApp op je telefoon en ga naar Menu > WhatsApp Web. Er verschijnt nu een QR code op de computer en een scanveld op je telefoon. Je telefoon houd je voor de QR code zodat deze gescand kan worden. Als het lukt, is je account beschikbaar via het web!

Eerste bevindingen

Direct nadat ik het bericht las heb ik het getest op m’n Mac en ik moet zeggen dat het er supergoed uitziet! Alle gesprekken die ook op je telefoon staan zie je aan de linkerkant staan, je kunt dus gewoon verder gaan waar je was gebleven in een conversatie. Ik merk dat de eerste letter geen hoofdletter is, maar wellicht is dat een verschil tussen Mac en Windows. ’t Is voor de ander een mogelijkheid om te kunnen zien dat je via het web aan het sturen bent.

WhatsApp web emoticons
Ook de vertrouwde emoticons zijn in WhatsApp for web gewoon te gebruiken

Ook krijg je een notificatie rechtboven in je scherm wanneer je een nieuw berichtje hebt ontvangen, zodat je niet steeds hoeft te kijken of iemand iets heeft gestuurd.

Met m’n OnePlus in combinatie met de Mac had ik vorige week Pushbullet herontdekt, zodat ik alle notificaties die ik op m’n telefoon krijg, ook op m’n Mac te zien krijg (dankzij de gratis Chrome plugin). Dit wilde ik vooral vanwege de WhatsApp notificaties.

Dat werkte allemaal prima, het was enkel niet mogelijk om te replyen en dat wil ik juist zo graag. Om dat mogelijk te maken had ik Quick Reply for WhatsApp aangeschaft, een Chrome plugin die dat mogelijk maakt. Hiervoor moet je telefoon echter geroot worden en daar wil ik (nog) niet aan. Support van de makers was ook ver te zoeken, waardoor ik het nooit heb kunnen gebruiken.

WhatsApp for Web is dus precies wat ik zocht. Hopelijk werkt het stabiel en hoef ik m’n telefoon niet meer uit m’n zak te halen als ik op m’n computer aan het werken ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *