Eurosonic Noorderslag 2015

Dit weekend, of eigenlijk van 14 t/m 17 januari, is in Groningen weer Eurosonic/Noorderslag. Alle nieuwe Europese muziek komt aan bod en het is hét podium om je als artiest te laten zien. Hier goed performen staat garant voor een gevulde festivalagenda.

Het evenement is stijf uitverkocht maar er is meer dan voldoende gratis muziek om te kunnen luisteren en bekijken. Dit jaar ben ik er voor het eerst een paar dagen bij, samen met m’n vriendin. De gratis optredens welteverstaan. Leuk!

Eurosonic/Noorderslag 2015

Jett Rebel, Blaudzun, Kensington, The Kik

Op de Grote Markt staat een podium, Eurosonic Air, waar de grote(re) Nederlandse bands acte de présence geven, zoals Blaudzun, Di-Rect, The Kik, Kensington, Maison du Malheur en anderen. The Kik wil ik graag zien, evenals wonderkind Jett Rebel. De overige bands zullen onder het genot van een pilsje ook wel te doen zijn.

Ebbingekwartier & Grunnsonic

De Energy Stage in het Ebbingekwartier is de plek voor de wat kleinere artiesten. Hier treden onder andere Orange Skyline (vet!), Town of Saints en Eisenhower op. Alleen voor de eerste zou ik er al naartoe gaan. Vorig jaar tijdens bevrijdingsfestival in Groningen gezien en deze gastjes rocken.

Grunnsonic is een spinoff van Eurosonic met uitsluitend Gronings talent. Lachen! Er wordt door de hele stad opgetreden.

Coffee Company & Plato

Samen met m’n vriendin ga ik ook proberen wat optredens in de Coffee Company en Plato mee te maken. Hele dikke namen spelen hier en dit is voor m’n vriendin een van de hoogtepunten tijdens Eurosonic. DeWolff zou ik graag willen horen, evenals Typhoon. Verder spelen o.a. nog Mister & Mississippi, Dotan, Oscar and The Wolf nog. Voor graties!

Alle optredens en tijden vind je op de site van de organisator. Ga jij ook?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *